menu

Hoe werkt het?

De tenaamstellingscode kwijt? Geen probleem. Deze code kan namelijk online besteld worden.

Op de website van Tenaamstellingscode.nl kan je in eenvoudige stappen de code aanvragen zonder in te loggen met DigiD.

Na de betaling zal de tenaamstellingscode worden verstuurt naar de eigenaar van het voertuig.

Deze code wordt door de RDW per post opgestuurd. Het is ook mogelijk om de tenaamstellingscode met DigiD op te halen bij de RDW.

Met de 9-cijferige code kan je, samen met het kentekenbewijs van het voertuig en een geldige legitimatie, het voertuig van eigenaar wisselen.

Code ophalen   icon

9-cijferige code

De tenaamstellingscode bestaat uit 9 cijfers en wordt door de RDW in meerdere delen toegestuurd. Dit is om fraude te voorkomen.

Wanneer je een tenaamstellingscode online aanvraagt komt de gehele code per post (dit duurt zo’n 4 werkdagen) naar het adres waar je staat ingeschreven bij de gemeente.

De tenaamstellingscode heb je ook nodig als je een voertuig wilt schorsen. Met deze code laat je zien dat je de eigenaar van he voertuig bent.

Het overschrijven kan direct bij het postkantoor of een garagebedrijf welke aangesloten is bij de RDW.

Tenaamstellingscode   icon

Meldcode

Een meldcode is wat anders dan de tenaamstellingscode. Met de meldcode kunt u niet een voertuig op naam zetten of schorsen.

De meldcode staat op het kenteken bewijs van het voertuig. Dit is een code die bestaat uit 4 cijfers.

Deze meldcode wordt gevraagd door verzekeringsmaatschappijen zodat zij precies kunnen zien welk voertuig verzekerd moet worden.

Bent u de tenaamstellingscode kwijt? Dan is het mogelijk om deze bij de RDW of op tenaamstellingscode.nl online aan te vragen.

Code bestellen   icon